30.01.2013 г.

Искам да съм по-...

Вместо да сме недоволни от някои черти на характера си, има начин сами да си помогнем като променим нагласата си!

Всички знаем, че би трябвало да се приемаме такива, каквито сме. С всички свои слабости, с всички свои малки странности. Но от  време на време ни се иска да бъдем по-различни от това, което сме. Точно затова е толкова важно да се научим да се приемаме- защото това е основата, от която можем да тръгнем. Почти същото е като при децата: те разгръщат своя потенциал най-пълно, когато усещат, че са обичани. Нека и ние приложим това правило към себе си. Е, разбира се, ще се намери някой да каже, че веднъж пораснали, вече не можем да се променяме. Това е вярно само до токова, доколкото основните черти на характера ни са установени. Но въпреки това остава достатъчно свободно пространство, за да станем "по-..."!
Ето как да го постигнете...
Ако искате да сте по-секси...може би някоя приятелка ще Ви посъветва да си купите къса пола и блуза с голямо деколте. И тогава се замисляте: да, но това не е моят начин на обличане! 
Не всичко, ще се промени само защото човек носи дрехи, които се считат за секси. Но е добра идея да направите равносметка на начина си на обличане: дали той изтъква добрите Ви страни? А който иска да въздейства чувствено на околните, трябва и да живее по този начин. Това означава: глезете себе си! Защото така ще се почувствате добре в кожата си и ще излъчвате щастие.
Искате да приемате нещата по-спокойно....денят е бил ужасен, колегите са Ви изнервили до крайност, а на връщане към вкъщи забелязвате, че не се чувствате много добре. Осъзнавате, че е най-добре да се излегнете удобно във ваната, да изпиете няколко витамина и рано-рано да се пъхнете в леглото. Но в същото време се сещате, че едва ли ще последвате съветите на здравия си разум, защото продължавате да премисляте разговора с шефа, чудите се как да се справите с новата си задача, а и ще трябва да свършите домашните си задължения...
За да се научите да изключвате в края на работния ден и да не позволявате на другите да Ви изкарват извън релси, започнете да възприемате себе си за важни. Така ще можете да се самоуспокоите. От една страна като вътрешно си кажете: "всичко е наред, както е", от друга страна, като се възползвате от различни техники за релаксация. Например, дишайте и издишайте няколко пъти дълбоко- това ще помогне да възстановите равновесието си. По възможност усамотете се за 5 минути, пуснете си лека релаксираща музика и затворете очи...не мислете...само слушайте и дашайте!
Искате да сте по-смела...и ...по-решителна...Как да го постигнете? 
Точно това е най-важният въпрос за всички, защото, който иска да преодолее страховете си, трябва да се изправи срещу тях. Затова първо винаги се замисляйте от какво всъщност Ви е страх и дали опасенията Ви са основателни. В повечето случаи става ясно, че рискът си е заслужавал и че сте спечелили повече, отколкото е можело да загубите. Научете се да анализирате различни ситуациите /разговори/ и как е можело да постъпите Вие в този момент, премисляйте различни сценарии, така ще се научите да импровизирате и да не се стряскате в неочаквани ситуации. 
В крайна сметка, може да бъдете каквито пожелаете. Само Вие си знаете какви сте всъщност. Обичайте се!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Какво мислите вие?