25.01.2013 г.

Скритият смисъл на нежните обръщения!!!

Смешни за останалите, музика за нашите уши, но защо ги предпочитаме и какво е предназначението и въздействието на тези галени обръщения, с които наричаме партньора.


"Писе", "Патенце", " Съкровище", "Бебе", "Любов моя"................

Употребата на нежните вълшебни думички изразява позитивна  емоция, топли чувства, нежност, които заместват името на човека. Това е директна проява, че молбата е изречена с обич.
Вероятно, ако сте влюбени, обожавате този начин на обръщение, тъй като той винаги ще ви сближава. Тези обръщения имат силата да привличат с лекота партньора. Те са като таен код, който издава любов. Изразяват силната връзка между нея и него.

Скритият смисъл

Трябва ли да търсим подтекст, когато любимият ни нарича "пиленце" или "моят прасчо". Понякога в тези мили думи се крие някаква закачка, започнала навремето и която само двамата разбират.
Нима е подигравка да наричаме дребният си хилав приятел "моят супермен"? Не. За вас той е героят и не влагате подтекст в обръщението.

Защо нежните имена са на животинчета?

Гальовните анималистични обръщения всъщност нямат нищо общо с реалните животни. Когато казваш на любимия "моето тигърче" или "орлето ми" нямаш предвид хищника на джунглата и на небесата, а емоцията, която влагаш в думата. Гальовните обръщения помагат на  двойката да се пренесе в свой собствен нереален свят, изпълнен с нежност. Разбира се не е все едно дали ще наречеш жената до себе си "кучка" или "паленцето ми"- отношението е различно, което още веднъж показва, че анималистичното наименование създава асоциации.

За пред хората или интимно?

Тези обръщения наистина ли изместват името на любимия сред околните?
Доколко можем да си позволим да използваме гальовните наименования вместо истинското имена публично място?
Животът показва, че някои го правят, както Жорж Ганчев, който навсякъде нарича половинката си Шуши. В действителност твърде личните имена трябва да се използват в приятелска среда и в лична комуникация. В обществото това намалява тежестта и представителността на човека. Все пак името ни налага сред другите, свързано е с нашия социален статус и трябва да всява уважение и респект.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Какво мислите вие?